lördag 2 oktober 2010

Fredags AW och lördagsstäd!

Igår var det fredg och obligatorisk fredagsAW. Vi har ett stammishak som heter Bishops Arms vilket ligger inne på Grand Hotel **** i Norrköping. Att ha ett stammishak betyder att man väljer att lägga sina hårt arbetade pengar och sin minimala tid på ett och samma ställe för att man tycker om atmosfären, personalen, utbudet och man får den lilla speciella behandlingen som en VIP-gäst ska ha.
Att som restaurang/pub ha stamgäster betyder att du har lyckats bra med att få människor att känna sig välkomna, har bra utbud, bra personal och bemöter gästen på ett igenkännande sätt.
Eller....så är det så att det inte finns så många alternativ och därför väljer folk ditt ställe, men då är det bara tillfälligt. För Bish i Peking börjar det faktiskt bli det senare...... Vi har ju spenderat ganska många år där och några av oss har jobbat där, dom har alltid haft ett bra utbud, bra mat, trevlig personal vilket göra att man tycker det är kul att spendera pengarna där. På ett stammishak får man också rabatt, "stammisrabatt", som ligger mellan 15-20 %, oftast blir det inte så att man tjänar pengar utan man lägger mellanskillnaden i dricks, men det är helt ok för man har fått rabatten och känner sig speciell.
De senaste gångerna vi varit där tittar personalen inte ens upp och hälsar, dom suckar när man säger att vi har stammisrabatt ( vilket endast påverkar deras dricks) , servicen är obefintlig och man känner sig som vem som helst. Tyvärr tror jag på ledningsfel och inte på tjejerna och killarna som själva knappt har åldern inne för att dricka alkohol. Men vi gick ändå dit igår och samma sak händer igen, otrevligt bemötande och ingen service. Det finns några ljusglimtar och det är dom som får dricksen. men overall så åker dom tyvärr med i det dåliga betyget. Jag fick tillochmed använda mitt arbete för att få beställa bord innan öppning??!! Vilken restaurang tar INTE emot bordsbeställning INNAN man öppnar?? Man vill ju inte missa en enda gäst, det är därför man svarar så fort det ringer. Men inte Bish....dom har tydligen för mycket gäster och har helt glömt att konkurrensen finns där, och närsomhelst kan det vara så att alla går....... " smida medans järnet är varmt " är det mottot man brukar leva efter inom restaurangbranschen.
Så tyvärr Bish ni blir nog utan oss brudar snart om ni inte rycker upp er!






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar